Geplaatst in Personal

Hellup, ik word ouder!

Uiterlijk speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Ouder worden wordt vooral geassocieerd met aftakeling en verval. Niemand staat te popelen om ouder te worden. Ik al zeker niet.

Ouder worden laat hoe dan ook zijn sporen achter, je kan hooguit het hele proces een beetje vertragen door een gezonde levensstijl, verantwoorde voeding en het beperken van slechte gewoontes.Op een gegeven moment krijgt iedereen last van phpd-tjes*.Zowel fysiek als mentaal neemt uiteindelijk alles af. Iemand zei eens gekscherend: ‘Alles zakt, behalve je tandvlees dat kruipt op.’Je oogleden zakken over je ogen, je wespentaille verdwijnt, dat leuke kuiltje in je wang is ineens een diepe groef en hoe hard je ook traint er is geen ontkomen aan- ook jouw onderarmen zullen ooit mee gaan zwaaien als de nek van een kalkoen. Nog maar niet te spreken over het aantal centimeters dat je borsten en billen zakken gedurende je leven.Het enige voordeel, en daar houd ik mij voor nu maar aan vast, is dat je steeds beter leert relativeren en daarmee uiterlijk steeds minder belangrijk zal worden.

Laatst werd er naar mij gefloten vanaf een steiger. Mijn eerste reactie was geërgerd, maar al snel voelde ik mij gevleid. Wat een verademing, ik ben nog de moeite waard om naar te fluiten. Mijn advies aan alle vrouwen die een hekel hebben van fluitende bouwvakkers, geniet ervan zolang als het nog gebeurt. Ooit zal je met weemoed hier naar terug verlangen.

Ongeacht hoe hard je ook probeert het tegen te gaan, iedereen zal er vroeg of laat aan moeten geloven. Helaas is er niks aan te doen. Of toch wel? Waar ligt jouw grens? Je sexy lingerie vervangen voor corrigerend ondergoed, je tanden bleken, je laten verleiden tot een prikkie voor een prikkie, je partner inruilen voor een jonger exemplaar of bij een vagina verjongingsingreep om weer net zo’n strak kutje te krijgen als voor de bevalling? Plastische chirurgie is voor sommigen een ‘no go’, voor anderen is het een prima oplossing. Een sociaal debat. Wat is nog nog acceptabel en wat niet meer is een dunne lijn. Wat vertellen we onze kinderen als zij plastische chirurgie willen?

Mooi ouder worden gaat over meer dan alleen uiterlijk. Het gaat over het accepteren en waarderen van het onvermijdelijkheid, het ouder worden. Ik denk dat je moet streven om op elke leeftijd de beste versie van jezelf te zijn door goed te zorgen voor lichaam en geest. Wees eerlijk het is niet alleen een jong bekkie dat aantrekkelijk maakt, het is een stralende persoonlijkheid die je mooi maakt.

Het enige waar je geen invloed op hebt is de erfelijkheidsfactor. Mijn oma is, tot zij op 98 jarige leeftijd haar laatste adem uitblies, altijd een mooie dame geweest. Ook mijn moeder heeft op haar 73ste niets te klagen. Mijn voorland is dus gunstig gestemd. Ben ik even blij dat ik de zelfde genen heb.

Ook al weet ik dat ik niet mag klagen, toch vind ook ik het proces van ouder worden best confronterend. Waarom kunnen we de schoonheid van ouder worden niet gewoon waarderen ?! Waar mijn grens ligt weet ik nog niet, wat ik wel weet is dat ook mijn grens langzaam aan vervaagt naarmate het verval verder intreed. -by Bregje

*pijntje hier, pijntje daar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s