Geplaatst in Personal

Kut

Weet je wat ik kut vind. Ik vind het kut dat er na al die jaren nog steeds een discussie bestaat over hoe wij vrouwen en meisjes onze genitaliën moeten noemen. Ik heb het dan nog niet eens over het foutief gebruik van het woord vagina.

Hoezo zijn er zoveel benamingen met een dubbele betekenis? Mossel, doos, spleetje, gleuf, pruim, trut, poes, lipjes, oester, muts. En zo zijn er vast en zeker nog vele andere namen te bedenken. Of vergezochte namen als hutsefluts, foefoe of friemel. Deze laatste naam zou ik nog best kunnen waarderen als het bedacht zou zijn omdat het lekker is om eraan te friemelen. Vermoedelijk is dat niet het geval. Of wat dacht je van mensen die er liever omheen draaien: dinges, voorbips, daar van onder of tussen de benen.

Hoe fijn zou het zijn als wij net als voor al onze andere lichaamsdelen, naast de Latijnse benaming, ook een eenduidige naam hebben voor onze vulva. En dan graag niet weer een naam die ons het gevoel geeft dat wij ons moeten schamen. Schaamlippen hoe komen ze erop! Ik zou het liever trotslippen noemen.

In December 2018 is erom die reden een pol geweest om voor eens en altijd van dit probleem af te zijn. Er is toen massaal gestemd op de naam poenie, afgeleid van de Surinaamse benaming poenanie. Nou zou je denken, probleem opgelost. Maar nee hoor, er is geen moer veranderd. Hadden we allemaal maar een piemel. – by Bregje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s