Geplaatst in Personal

Anecdote uit ‘de oude doos’

Járen geleden, ik deed toen de lerarenopleiding, had ik een iets wat opmerkelijke medestudent. Even voor jullie beeld. Het was een dame van begin dertig met een uiterlijk dat behoorlijk afweek van de rest van de studenten. Zij droeg steevast een kanten blouse met een lange plooirok, was brildragend en had haar haren keurig opgestoken met een pin. Haar uiterlijk deed mij denken aan één van de personage uit ‘het kleine huis op de prairie’.

Nou moet ik zeggen dat er in onderwijsland wel meer zonderlijke types werken, dus wat dat betreft past zij goed in het onderwijs en ben ik daarentegen misschien wel de vreemde eend in de bijt.

Maar goed, terug naar de dame in kwestie. Stiekem verdenk haar ervan dat zij ten tijde van de opleiding nog thuis bij haar ouders woonde en dat zij na het verlaten van haar ouderlijk huis dit heeft verruild voor het huis van God.

Ik zie mijzelf nog daar staan in het natuurkunde lokaal. Het kan niet anders dan dat zij zich opgelaten voelde. Ze pulkt wat aan haar plooirok en ontweek mijn blik. Nauwelijks verstaanbaar mompelde zij of ik misschien een tampon te leen had. Ik twijfelde geen seconde en antwoordde haar resoluut ‘Nee sorry, ik leen geen tampons uit. Dat vind ik vies!’ – by Bregje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s