Geplaatst in Amsterdam, ongelijke kansen, basis onderwijs, kerstdiner, lockdown, Personal

Als een donderslag bij heldere hemel.

Wie het zwaarst getroffen zal worden door de nieuwe lockdown, ik zou het niet weten en wil deze discussie ook niet aangaan.

Wat ik wel weet is dat de nieuwe lockdown wederom een enorme impact zal gaan hebben op veel kinderen. Met name de kinderen in kwetsbare situaties dreigen alleen maar verder achterop te raken ten aanzien van leeftijdsgenoten in niet of minder kwetsbare situaties. Bovendien beschikt niet ieder gezin over de juiste middelen en zullen lang niet alle ouders capabel genoeg zijn om thuisonderwijs te begeleiden. Dit alles zal invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen. Hiermee zal de ongelijkheid in het onderwijs verder toenemen.

Het begint al bij het onverwacht sluiten van de scholen waarmee het kerstontbijt komt te vervallen. Het kerstdiner, wat inmiddels al vervangen is voor een Corona-proof ontbijt, is voor alle kinderen een jaarlijks hoogte punt. In het bijzonder voor de kinderen uit de kansarme gezinnen, die al weinig hebben om naar uit te kijken. Sommigen kijken al maanden hiernaar uit. Wat gaan zij meebrengen, wat zullen zij aantrekken en hoe zal de klas eruit zien? Dit alles wordt hen met het abrupt sluiten van de deuren ontnomen.

Is ‘t het echt waard om de basisscholen drie dagen eerder te sluiten? -by Bregje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s