Geplaatst in Personal

Child-not-by-choice

Dit is een waarschuwing voor alle mannen van rond de 50 die nog eenmaal voor een jonger exemplaar willen gaan.

Inmiddels ben je de 50 gepasseerd. Je hebt een leuke puberdochter die je samen in co-ouderschap opvoedt. De relatie met je jongere vriendin verkeerd al een tijdje in zwaar weer als blijkt dat zij zwanger is. Ondanks besluiten jullie uit elkaar te gaan. Zij wil het kindje houden. Jij niet. Het zal je maar gebeuren. Als man trek je in een dergelijke situatie al snel aan het kortste eind. Je zal je moeten schikken naar haar beslissing en er het beste van maken.

Al heb ik menig blog over childless-not-by-choice geschreven, ik ben blij dat ik niet in jouw schoenen sta. Net als dat het niet mijn keuze is geweest om kinderloos te blijven, is het niet jouw keuze om opnieuw vader te worden.

Alhoewel het haar beslissing is en zij het grootste deel van de opvoeding op zich zal nemen, wil jij je niet onttrekken aan je rol als vader. Hetgeen ik zeer in je waarder. Maar hoe je het ook wendt of keert aan deze rol kleven nu eenmaal een groot aantal verantwoordelijkheden. Verantwoordelijkheden waar je niet voor hebt gekozen, maar die je nu wel zal moeten dragen.

Ga d’r maar aan staan. Je oudste kind doet dit jaar eindexamen en komt daarmee in een nieuwe levensfase. Een fase waarin het nog zelfstandiger wordt en jij, als ondernemende man, steeds meer je vrijheid terugkrijgt. Met de komst van dit dit kleine mensje begint alles weer van vooraf aan en ben jij opnieuw je vrijheid volledig kwijt.

Dat je zielsveel van dit kleintje gaat houden staat voor mij als een paal boven water, maar dat neemt niet weg dat het een zware opoffering voor je zal zijn. Of je op veel begrip uit je omgeving kan rekenen, ik vraag het mij af. Ik heb met je te doen, maar veel keuze heb je niet. Schouders eronder en ga ervoor. -by Bregje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s