Geplaatst in Personal

Kwatten

Griezelen jullie ook zo van die groene, glibberige rochels op straat? Waarom doen mensen, en met name mannen, dat? Ik ben het eens gaan onderzoeken. Er blijken meerdere reden te zijn.

Om te beginnen heb je de zware rokers. De drang om te spugen wordt veroorzaakt door een verhoogde afscheiding van de speekselklieren door het roken.

Zo zie je tijdens de Ramadan opvallend meer mensen op de grond spugen. Is dat omdat vastende niet hun speeksel mogen doorslikken of omdat deze behoefte groter is omdat zij gedurende zonsopgang niet eten en drinken? Ik moet je het antwoord verschuldigd blijven, het is meer een constatering.

Dan heb je de macho’s die denken dat zij daarmee vrouwen imponeren. Ik geloof niet dat zij met deze ‘uiting van mannelijkheid’ ooit enig succes hebben. In ieder geval ben ik nog nooit opgewonden geraakt van zo’n fluimende man. Sterker nog, ik word er onpasselijk van.

Wat ik vooral een onvoorstelbaar dierlijke reactie vind is wanneer mannen tuffen uit een verdedigingsmechanisme als zij onzeker zijn. Het geeft hun blijkbaar, onbewust waarschijnlijk, een kortdurend gevoel van superioriteit ten opzichte van de ander.

Wat ik ook zo intens smerig vind is de Mamils* die hun keel schrapen om eerste de slijmerige groene snotrochel naar boven te halen om die vervolgens met een enorme kracht uit hun neus te persen zonder eerst te kijken wie er achter hen fiets.

Niet te vergeten de spugende lama’s die een ander bespugen uit minachting. Wist je dat het bespugen van iemand als belediging tenlastegelegd kan worden en zelfs gekwalificeerd kan worden als mishandeling.

Nu ik mijn bevindingen heb beschreven deel ik graag ook nog mijn eigen ervaring met jullie in een blog: ‘dit geloof je nooit!’ Mocht je een zwakke maag hebt kun je het beter niet gaan lezen. Wordt vervolgd. -by Bregje

*Mamil= middle aged man in lycra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s