Geplaatst in Amsterdam, Personal

Steeds meer dames achter het glas

De afgelopen dagen zie je bij steeds meer winkels een plexiglasplaat hangen boven de kassa ter bescherming van het winkelpersoneel. Zo ook bij de Primera op het Limburg van Stirumplein. Wanneer ik oogcontact krijg met de dame achter de balie vraag ik haar of zij tegenwoordig een nieuwe baan heeft dat ze achter het glas zit. Heerlijk, zij begrijpt mij meteen. Wat hou ik toch van de Amsterdamse humor. We geinen nog wat verder. De discussie gaat over of de dames inmiddels niet te oud zijn en of zij nog wel wat zullen opleveren. Om de dames gerust te stellen herinner ik hen aan de tweeling van zeventig uit Slotervaart die na 50 jaar pas hun werk als dames van lichte zeden neerlegden. Zouden deze dames eigenlijk nog leven? Gevat als de Primera dame is merkt zij op dat juist de heren in de rij hierop het antwoord weten. Ja, ja, heren wat hebben jullie daarop te zeggen?!

Gebbetjes als deze zijn goud waard in een onzekere en spannende tijd. Voor mij hebben jullie ook een vitaal beroep! -by Bregje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s