Geplaatst in Personal

Verslagenheid

Tien uur ‘s ochtends op de prikpolie van het VuMC. Op een of andere manier heb ik het bord genegeerd waarop staat dat je eerst een nummertje moet trekken. Na een tijdje te hebben gewacht dringt het pas tot mij door. Vermoedelijk is het mijn, door de jaren heen opgebouwde, prikangst. (Zie foto)

Het is duidelijk dat ik niet de enige ben die zich wat ongemakkelijk voelt. Ik zie een man verslagen rondkijken. Hij staat bij het apparaat waar je een nummertje moet trekken. Althans dat zou voor velen een stuk gemakkelijker zijn dan zo’n digitaal apparaat. Ik hoor de man om hulp vragen. Een dame vertelt hem dat hij op het bovenste rode vak moet drukken. Aarzelend druk hij op de knop. Wanneer het nummertje er uitkomt kan ik de opluchting van zijn gezicht aflezen. Hij mompelt iets van ‘eerste keer’.

Wanneer ik hem even later op het bord zie turen waarop staat wie zich waar moet melden wordt mijn vermoeden versterkt. Deze man is naar alle waarschijnlijkheid laag geletterd of analfabeet.

Ongeveer 2,5 miljoen volwassenen in Nederland is laaggeletterd en heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

Zie je dan maar te redden in een steeds digitaler wordende wereld. -by Bregje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s