Geplaatst in Personal

Gunnen

Mijn vriend en ik komen, bij ‘t Loosje op de Nieuwmarkt in gesprek, met wat later blijkt een moeder en dochter uit de omgeving van Rotterdam. Om privacy reden noem ik geen namen.

Wij hebben een leuk gesprek dat al snel de diepte in gaat. De dochter, ik noem haar voor het gemak maar even Lisa, heeft uit een eerdere relatie van haar vader een halfbroer. Een broer die zij dolgraag zou willen ontmoeten, maar ondanks vele pogingen nog niet heeft kunnen benaderen. Wat het bemoeilijkt is dat hij één van de meest gerespecteerde personen binnen de hedendaagse muziek industrie is.

Ik kan mij goed voorstellen dát zij haar broer graag wil ontmoeten. Op het jongensinternaat, waar ik als kind woonde, waren jongens die hun vaders niet kenden. Ik weet dat een aantal van hen soms dagen voor de deur van hun vader heeft gepost in de hoop om enkel een glimp van hem op te vangen. Puur om te zien of zij op hem lijken. Maar ook het verhaal van een vriendin van mij. Zij ontmoette rond haar twintigste voor het eerst haar oudere halfzus. Sindsdien zijn zij onafscheidelijk.

Op het Montessori-Lyceum had ik een aantal klasgenoten die later de muziekwereld in zijn gegaan. Ik beloof Lisa hier en daar wat rond te vragen. Wij wisselen nummers uit. Op dat moment weet ik nog niet hóe bekent haar broer blijkt te zijn. Helaas kan ik haar niet verder helpen en app dat haar.

Van de week waren mijn vriend en ik uiteten in Rotterdam. Aan het tafeltje naast ons hoor ik de artiestennaam van Lisa’s broer vallen in een gesprek tussen de serveerster en twee gasten. Ik kan het niet laten en vraag de serveerster of zij toevallig Lisa’s broer kent. Zij niet, maar één van de gasten wel. Brutalen hebben de halve wereld en spreek de twee gasten aan. Wij vertellen kort dat Lisa niks liever wil dan haar broer ontmoeten, dat zij zelf haar leven goed op orde heeft en zeker niet op zijn geld uit is. Bovendien is de gelijkenis tussen Lisa en haar halfbroer groot. Thank God heb ik haar nummer nog niet uit mijn telefoon verwijderd en kan ik deze jongen haar profielfoto laten zien. Hij geeft aan van de week haar broer te zullen spreken. Ik geef hem haar nummer. Nu maar hopen dat hij de boodschap overbrengt en dat haar broer een plekje in zijn mega drukke agenda kan vrijmaken om contact met Lisa op te nemen. Het is hen zo gegund…. Ik hou mij nog even stil, een eventuele extra teleurstelling wil ik haar besparen. -by Bregje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s